London

  • Zabava
  • Zgodovina
  • Umetnost
  • Nakupovanje

Glavno in največje mesto Anglije in Združenega kraljestva, ki je zrastlo ob reki Temzi, je eno najbolj multikulturnih, vplivnih in obiskanih mest na svetu. Več kot 2000-letna bogata zgodovina je za seboj pustila svetovno znane stavbe, med katerimi izstopajo Big Ben, Tower Bridge in katedrala sv. Pavla, vrhunske muzeje in galerije ter prostrane parke in vrtove. London je dom nekaterih največjih pisateljev, glasbenikov in filmskih zvezdnikov, predvsem pa je dom angleške kraljice.

Povprečno vreme v aprilu

  • Dan 15°C
  • Ponoči 7°C
  • Deževni dnevi 9

Glavno in največje mesto Anglije in Združenega kraljestva, ki je zrastlo ob reki Temzi, je eno najbolj multikulturnih, vplivnih in obiskanih mest na svetu. Več kot 2000-letna bogata zgodovina je za seboj pustila svetovno znane stavbe, med katerimi izstopajo Big Ben, Tower Bridge in katedrala sv. Pavla, vrhunske muzeje in galerije ter prostrane parke in vrtove. London je dom nekaterih največjih pisateljev, glasbenikov in filmskih zvezdnikov, predvsem pa je dom angleške kraljice.

Povprečno vreme v aprilu

  • Dan 15°C
  • Ponoči 7°C
  • Deževni dnevi 9

Najugodnejši leti

Cene letov zagotavlja Skyscanner, posodabljamo jih dvakrat dnevno. Cene so za enosmerne lete, so informativne in se lahko od končnih razlikujejo, zato svetujemo, da jih preverite še pri prevozniku.

Povprečne cene

Veličastna prestolnica

London je eno od najbolj obiskanih mest na svetu in za mnoge tudi eno najbolj čudovitih. Ta neverjetna metropola ponuja pravzaprav vse – bogato zgodovino, izjemne znamenitosti, neprekosiljivo glasbeno sceno, vrhunske restavracije, fantastično nočno življenje in veliko več. V London se je vredno vrniti večkrat, saj mesto, kjer se staro srečuje z novim, ponuja vedno nova vznemirljiva doživetja. Čeprav je mesto veliko, pa ima učinkovit javni prevoz, s katerim se lahko hitro premikate po različnih delih mesta. Številne prepoznavne znamenitosti pričajo o dolgi in pestri zgodovini mesta – Tower of London, Big Ben, Westminstrska opatija, Katedrala Sv. Pavla, Tower Bridge so le nekatere med njimi, ki si jih zagotovo morate ogledati.

 

 

izpost1
izpost2

Za panoramski razgled na mesto se peljite s kolesom London Eye, ki spada med novejše znamenitosti mesta ali pa se povzpnite na razgledno ploščad v 69. nadstropju stolpnice Shard. Če si želite na enem mestu videti številne znane ljudi in se z njimi tudi slikati, obiščite popularni muzej voščenih lutk Madame Tussauds. V muzeju se lahko od blizu srečate s kraljevo družino, nato pa obiščete njihovo uradno residenco, Buckinghamsko palačo, kjer si ogledate znamenito menjavo kraljeve straže.

Ta neverjetna metropola ponuja pravzaprav vse – bogato zgodovino, izjemne znamenitosti, neprekosiljivo glasbeno sceno, vrhunske restavracije, fantastično nočno življenje in veliko več.

Željni umetnosti in kulture se v Londonu lahko ustavite v kulturnih središčih, med katerimi so številne dejavnosti na voljo brezplačno. Obiščite Britanski muzej, ki je najbolj obiskan muzej v vsej državi, zavijte v Muzej kraljice Viktorije in princa Alberta, kjer so na ogled dela dekorativne umetnosti in umetne obrti ali pa si vzemite čas za raziskovanje sodobne umetniške scene v galeriji Tate Modern. Raziščite različna območja mesta, ki so izjemno raznolika kot njegovo prebivalstvo – podajte se na tržnice, obiščite pube čez dan in doživite živahno nočno življenje, uživajte v gledališču in se na sončen dan s košaro za piknik podajte v številne zelene parke.

Znamenitosti Londona

znamenitost Big Ben

Big Ben

16-nadstropni gotski urni stolp, ki stoji na vzhodnem delu parlamentarne palače.

znamenitost London eye

The London Eye

Ogromno 136 m visoko kolo, ki omogoča panoramski ogled mesta z okolico.

znamenitost Picadily trafelger

Piccadilly Circus

Prometno križišče in priljubljeno zbirališče, razsvetljeno z neonskimi lučmi in zasloni.

znamenitost Toverbridge

Tower Bridge

Dvižni most čez reko Temzo, ki stoji poleg znamenite trdnjave Tower of London.

znamenitost Bachingen

Buckinghamska palača

Uradno domovanje britanske kraljeve družine v Londonu od leta 1837.

Letališča

generik letalisce2 2

London Heathrow

Londonsko letališče Heathrow je najbolj prometno letališče v Veliki Britaniji in Evropi. Do središča Londona lahko pridete z vlakom, podzemno železnico, avtobusom in taksijem. Od letališča Heathrow do središča Londona je 27 kilometrov. Z avtomobilom se do središča Londona pripeljete v 45 minutah.

letalisca generic

London Gatwick

Londonsko letališče Gatwick je eno najbolj obremenjenih v Evropi. Letališče ima dobre železniške povezave z Londonom in Brightonom. Razdalja od letališča London Gatwick do središča Londona je 47 kilometrov. Z avtomobilom se do središča Londona pripeljete v 55 minutah.

Prikaži na zemljevidu
letalisca generic 1

London City

Letališče London City ima med vsemi londonskimi letališči najbolj priročno lokacijo in je še posebej priljubljeno med poslovnimi potniki. Razdalja od letališča London City do središča Londona je 14 kilometrov. Z avtomobilom se do središča Londona pripeljete v 30 minutah.

letalisca amsterdam

London Luton

Letališče Luton je četrto največje letališče v Londonu. Je mednarodno letališče, ki se nahaja 1,5 km vzhodno od središča mesta Luton v Angliji, do središča Londona je oddaljeno 55 kilometrov. Med mestom in letališčem lahko potujete z vlakom ali avtobusom. Z avtomobilom se do središča Londona pripeljete v 70 minutah.

Prikazan vozni red je informativne narave. Predstavlja trenutne uradne napovedi letalskih prevoznikov in se lahko razlikuje od dejanskega izvajanja letov, saj v trenutnih razmerah pri tem prihaja do pogostih sprememb. Priporočamo, da točen vozni red letenja preverite na spletni strani prevoznikov.

Vsi navedeni časi so lokalni.

Iskanje

Zapri