Za brezskrbno potovanje z otroki

Ko se na pot odpravljate z otroki, preverite pogoje glede ročne prtljage in vnosa hrane na letalo. Za potovanje z otroki veljajo nekateri posebni pogoji, s katerimi vam želimo olajšati pot. Osebje se bo potrudilo, da vam ob prijavi na let dodeli skupne sedeže na letalu in vam bo po potrebi nudilo pomoč.

 

Kaj lahko vzamete na letalo

Za potovanje z otroki lahko na letalo vzamete eno košaro za dojenčka, popolnoma zložljiv otroški voziček (v prtljažnem prostoru) ali otroški avtomobilski sedež (o morebitnih omejitvah se pozanimajte pri letalskem prevozniku) ter vso potrebno hrano za na pot.

Otroški vozički in lupinice

Družine z otroki lahko za potovanje uporabljajo svoje vozičke in lupinice. Če želite, si lahko ob prijavi na let pri nas brezplačno izposodite otroški voziček in svojega oddate. Izposojen voziček vrnete ob vstopu v letalo. Vozički so na voljo tudi transfernim potnikom, nahajajo se v prvem nadstropju terminala. Transferni vozički, ki so prijavljeni do končne destinacije, se ne iztovarjajo iz letala in ne predajajo potnikom, potniki lahko uporabijo letališke otroške vozičke.

Otroški vozički/ košare
Oddana prtljaga
Ročna prtljaga
 
 Da  Da
  Da  Da
   Da  Ne
   Da  Ne
   Da  Ne
Da Ne

Hrana in tekočine v prtljagi

V ročni prtljagi lahko imate hrano za dojenčka, ki jo boste potrebovali med potovanjem. Ta lahko izjemoma presega omejitev 100ml, ki velja za ostalo ročno prtljago. Prosimo vas, da se omejite le na zares potrebno količno. Hrano za dojenčke in otroke na varnostnem pregledu položite na ločen pladenj.

 

fraport Icon Osebna izkaznica v2

Dokumenti in potrdila

Ko potujete z otroki, je pomembno, da ima vsak otrok, tudi dojenček, svoj osebni dokument in da na letališče pridete pravočasno. Otroci brez spremstva naj imajo ves čas potovanja pri sebi rojstni list in izjavo o soglasju staršev ali skrbnikov.

Čakanje na letališču

Poskrbeli smo, da imate med čakanjem na letalo vse, kar potrebujete in da otrokom ne bo dolgčas. Previjalnice za dojenčke se nahajajo v ženskih sanitarnih prostorih. Otrokom so na voljo lepo urejeni otroški kotički v schengenskem in neschengenskem delu potniškega terminala. V ograjenem prostoru so jim za igro med drugim na voljo tudi različna igrala v obliki letal in pestra izbira knjig založbe Učila. Igrala lahko otroci uporabljajo le pod nadzorom odrasle osebe.

Igrala so zaradi COVID-19 zaščitnih ukrepov trenutno zaprta.

 

Otroci brez spremstva

Otrok lahko pod določenimi pogoji potuje z letalom brez spremstva starejše osebe. Osebje letališča otroka prevzame od staršev in skrbi zanj ves čas potovanja - do vstopa v letalo, kjer ga preda kabinskemu osebju. Starši ali skrbniki zaradi morebitne odpovedi leta ali dolgega čakanja ne smejo zapustiti letališča, dokler letalo ne poleti.

Storitev mora biti naročena vnaprej. Pravila glede potovanja otrok so odvisna od letalskega prevoznika, zato pred letom preverite vse potrebne informacije.

  

Skupinski prevoz otrok

Skupinski prevoz otrok je organiziran prevoz otrok od 5. do 12. leta. Po prihodu na letališče vodja skupine stopi v stik z predstavnikom prevoznika, ki mu pomaga z informacijami o poteku postopkov ter poskrbi za potrebne priprave v potniški kabini letala in obvesti udeležene službe.

Za dodatne informacije se obrnite na svojega prevoznika.

Fraport Icon Potovanje v nosecnosti

Potovanje v nosečnosti

Ženske v pozni nosečnosti prosimo, da se pred potovanjem z izbranim letalskim prevoznikom posvetujejo glede možnosti potovanja v tem obdobju. Nekateri prevozniki pred letom zahtevajo zdravniško potrdilo za odobritev letenja.

Iskanje

Zapri