Nova letalska povezava Luxaira v Luksemburg

14. 9. 2023

Mreža letov z ljubljanskega letališča je okrepljena z novo destinacijo Luxaira. Prevoznik je 14. septembra vzpostavil povezavo v Luksemburg, kamor bo letel dvakrat na teden. Skupno je v poletnem voznem redu z Brnika na voljo 23 neposrednih povezav z 19 rednimi prevozniki.

Ob prihodu prvega letala v četrtek, 14. septembra, so s simboličnim prerezom traku novo povezavo uradno odprli glavni komercialni direktor pri Luxairu, Thomas Fischer, vodja letaliških storitev pri Fraportu Slovenija, Janez Krašnja, veleposlanica Republike Slovenije v Bruslju, Barbara Sušnik, veleposlanik Velikega vojvodstva Luksemburg v Sloveniji, Jean Graff in državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo, mag. Andrej Rajh. 

Luksemburg, ena najpremožnejših držav na svetu, s svojim kozmopolitanskim duhom, izjemnimi vpogledi v zgodovino in bogato naravo navduši slehernega turista. Nova letalska povezava bo pripomogla h krepitvi gospodarskih vezi med Slovenijo in Luksemburgom ter popotnikom odprla možnosti za raziskovanje dveh evropskih biserov. Leti so v prestolnico Luksemburga na voljo dvakrat na teden, vsak četrtek in nedeljo. Informativni vozni red letov je predstavljen spodaj.

Prikazan vozni red je informativne narave. Predstavlja trenutne uradne napovedi letalskih prevoznikov in se lahko razlikuje od dejanskega izvajanja letov, saj v trenutnih razmerah pri tem prihaja do pogostih sprememb. Priporočamo, da točen vozni red letenja preverite na spletni strani prevoznikov.

Vsi navedeni časi so lokalni.

Letalske vozovnice so na voljo na spletni strani prevoznika www.luxair.lu, že od 119 evrov naprej.

»V veselje in čast nam je, da lahko pozdravimo novega letalskega prevoznika. Linija Luxaira v Luksemburg je sploh prvič v mreži letov ljubljanskega letališča v naši skoraj 60-letni zgodovini. Prepričani smo, da bo linija uspešna in da bo koristila tako poslovnim potnikom kot tistim, ki potujejo v zasebne namene. Pričakujemo, da bo na njej letno prepeljanih okoli 12.000 potnikov. Želimo si, da se bo z uspešnostjo linije povečalo tudi število tedenskih letov. Luxair je že 19. redni prevoznik na ljubljanskem letališču, v mreži katerega je od danes 22 rednih linij. Konec meseca pričakujemo še novo linijo za Skopje, v maju prihodnje leto pa novo linijo za Rigo. Tudi s pomočjo Luxaira pričakujemo letos več kot 1,2 milijona potnikov oz. četrtino več kot lani, prav danes pa smo odpremili že 900.000. potnika letos," je ob vzpostavitvi nove povezave dejal mag. Janez Krašnja, vodja letaliških storitev v Fraportu Slovenija.


Septembra nova povezava Wizz Aira v Skopje

Prihajajoča novost v poletnem voznem redu so leti nizkostroškovnika Wizz Air, ki jih bo v Skopje predstavil 27. septembra. V Makedonijo bo mogoče poleteti dvakrat na teden, vsako sredo in nedeljo.

V obdobju od januarja do avgusta 2023 je prek Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana potovalo 832.000 potnikov, 32 odstotkov več kot v primerljivem obdobju lani. V avgustu smo našteli več kot 146.000 potnikov, skoraj 20 odstotkov več kot avgusta 2022. Ravno 14. septembra, ko je bila vzpostavljena nova povezava v Luksemburg, je z ljubljanskega letališča poletel že 900.000. potnik. Pričakujemo, da bomo do konca leta oskrbeli več kot 1,2 milijona potnikov.

Iskanje

Zapri