Norwegian od aprila z ljubljanskega letališča v Kopenhagen

29. 1. 2024

Konec aprila v Slovenijo prihaja nov letalski prevoznik, Norwegian. Vzpostavil bo povezavo z dansko prestolnico ter izboljšal povezljivost z nordijskimi državami. Ponudil bo namreč tudi dobre možnosti nadaljevanja poti prek bogatega nabora povezav letališča Kopenhagen, največjega severnoevropskega letalskega vozlišča. V poletnem voznem redu bo mreža letov z ljubljanskega letališča po napovedih prevoznikov ponudila vsaj 26 povezav. Potniki se bodo lahko razveselili treh novih – poleg Kopenhagna še Madrida in Rige.

Nova povezava prevoznika Norwegian v Kopenhagen bo zaživela 29. aprila 2024. Potnikom bodo leti na voljo dvakrat na teden, sprva ob ponedeljkih in petkih, v vrhuncu poletne sezone pa ob torkih in sobotah. Prevoznik bo lete opravljal s 189-sedežnim letalom boeing 737-800. V voznem redu prevoznika je odhod z  ljubljanskega letališča predviden ob 8:45, prihod v Kopenhagen pa ob 10:40.

»Nadaljujemo s širitvijo naše mreže letov z Danske, ki je med našimi najpomembnejšimi trgi. Ljubljana je vznemirljiva nova turistična destinacija, ki ponuja doživetja kulture, prelepo naravo in privlačno mestno središče za družine. Dobro se ujema z našim ciljem, da potnike navdušujemo za odkrivanje novih destinacij,« je ob napovedi vzpostavitve nove povezave povedal Magnus Thome Maursund, glavni komercialni direktor prevoznika Norwegian.

Letalski prevoznik Norwegian se ponaša z nazivom enega najbolj točnih letalskih prevoznikov v Evropi v letu 2023. Potniki ga izberejo zaradi privlačne ponudbe letov in sodobne flote letal, izkazujejo mu tudi visoko stopnjo zaupanja.

»Nova povezava s Kopenhagnom bo za našo mrežo letov odlična pridobitev, kot končna destinacija za potnike, ki želijo odkriti živahno prestolnico Danske in vez do letalskega vozlišča, ki omogoča priročne povezave naprej, še posebej do drugih nordijskih držav in Severne Amerike. Veselimo se tudi pritoka turistov, saj letališče Kopenhagen za odskočno desko v Evropo poleg Dancev uporabljajo tudi številni Švedi in Norvežani,« je ob uradni napovedi nove povezave povedala poslovodna direktorica Fraporta Slovenija, dr. Babett Stapel.

V poletnem voznem redu letov, ki nastopi konec marca, bo povezljivost ljubljanskega letališča napredovala. Po napovedih 22 letalskih prevoznikov bo mogoče poleteti na vsaj 26 rednih povezavah. Poleg omenjenih letov prevoznika Norwegian bodo novost tudi leti v Rigo s prevoznikom airBaltic in v Madrid z Iberio. Po zimskem premoru se bosta vrnili povezavi Finnaira v Helsinke in Aegean Airlines v Atene ter Transavie France na pariški Orly. Prevozniki v primerjavi z lansko poletno sezono napovedujejo tudi pogostejše letenje, in sicer na povezavah v München, Beograd, Bruselj, London Heathrow, Pariz, Skopje, Varšavo in Zürich.

Iskanje

Zapri