Luxair od septembra z ljubljanskega letališča v Luksemburg

30. 6. 2023

Mreža letov z ljubljanskega letališča bo še v poletnem voznem redu okrepljena z novo destinacijo Luxaira. Prevoznik bo 14. septembra vzpostavil povezavo v Luksemburg, kamor bo letel dvakrat na teden. Skupno bo tako z Brnika na voljo 23 neposrednih povezav z 19 rednimi prevozniki.

Luksemburg, ena najpremožnejših držav na svetu, bo s svojim kozmopolitanskim duhom, izjemnimi vpogledi v zgodovino in bogato naravo navdušila slehernega turista. Letalska povezava, ki jo bo prevoznik Luxair vzpostavil 14. septembra, bo pripomogla h krepitvi gospodarskih vezi med Slovenijo in Luksemburgom ter popotnikom odprla možnosti za raziskovanje dveh evropskih biserov. Leti bodo v prestolnico Luksemburga na voljo dvakrat na teden, vsak četrtek in nedeljo. Informativni vozni red letov je predstavljen spodaj. 

Poletni vozni red (14. 9. 2023 – 28. 10. 2023) 

Četrtek 
Luksemburg – Ljubljana     12:25 – 14:15 
Ljubljana – Luksemburg     14:55 – 16:50 

Nedelja 
Luksemburg – Ljubljana     09:20 – 11:10 
Ljubljana – Luksemburg     11:50 – 13:45 

Zimski vozni red (od 29. 10. 2023 naprej) 

Četrtek 
Luksemburg – Ljubljana     12:10 – 14:00 
Ljubljana – Luksemburg     14:40 – 16:35 

Nedelja 
Luksemburg – Ljubljana     09:40 – 11:30 
Ljubljana – Luksemburg     12:10 – 14:05 

Letalske vozovnice je prevoznik v sredo, 28. junija, že ponudil v prodajo na njegovi spletni strani www.luxair.lu. Do 14. julija so na voljo po promocijski ceni, že od 99 evrov naprej za povratno vozovnico.


»V naši mreži povezav pozdravljamo Luksemburg! Veseli nas, da se je prevoznik Luxair odločil vstopiti na slovenski trg. Novi leti bodo zanimivi za poslovne in turistične potnike ter za slovensko diasporo v Luksemburgu. Nabor povezav z ljubljanskega letališča se vztrajno povečuje – v poletnem voznem redu bo skupaj na voljo 23 neposrednih povezav z 19 rednimi letalskimi prevozniki. Število potnikov se je glede na lani v juniju občutno povečalo, dober prirast obetata tudi prometno najmočnejša meseca julij in avgust,« je ob napovedi nove povezave dejala poslovodna direktorica Fraporta Slovenija dr. Babett Stapel.


Septembra tudi nova povezava Wizz Aira v Skopje

Prihajajoča novost v poletnem voznem redu so tudi leti nizkostroškovnika Wizz Air, ki jih bo v Skopje predstavil zadnji teden septembra. V Makedonijo bo mogoče poleteti dvakrat na teden, vsako sredo in nedeljo.

Ponudbo letov z ljubljanskega letališča je v poletnem voznem redu že dopolnilo osem rednih destinacij: Aegean Airlines v Atene, British Airways v London (Heathrow), Transavia v Amsterdam, Transavia France v Pariz (Orly), Finnair v Helsinke, GP Airlines v Prištino, Israir Airlines/El Al/Sundor v Tel Aviv in Air Montenegro v Tivat. S pogostejšimi leti na pomembna vozlišča so izboljšane možnosti letenja na vse konce sveta. Lufthansa je okrepila letenje v Frankfurt, kamor so leti na voljo do trikrat na dan, tudi v zgodnjih jutranjih urah. Pogostejši leti so v poletnem voznem redu na voljo še v Istanbul, Pariz, Varšavo in Bruselj.
 
Podrobnejši vozni red je na voljo tukaj
 
Skupaj bo v poletnem voznem redu potnikom na voljo 23 rednih letalskih povezav z 19 prevozniki, in sicer s spodnjimi frekvencami letov:

  • Air Serbia do dvakrat dnevno v Beograd in dvakrat tedensko v Niš,
  • Aegean Airlines dvakrat tedensko v Atene,
  • Brussels Airlines šestkrat tedensko v Bruselj,
  • flydubai štirikrat tedensko Dubaj,
  • Finnair štirikrat tedensko v Helsinke,
  • Lufthansa do trikrat dnevno v Frankfurt in dnevno v München,
  • Turkish Airlines do dvakrat dnevno v Istanbul,
  • easyJet do šestkrat tedensko v London, Gatwick,
  • British Airways šestkrat tedensko na London Heathrow,
  • Wizz Air dvakrat tedensko v London, Luton in dvakrat tedensko v Skopje,
  • Transavia do štirikrat tedensko v Amsterdam,
  • Transavia France dvakrat tedensko v Pariz, Orly,
  • Air France enajstkrat tedensko v Pariz,
  • Israir/El Al/Sundor do petkrat tedensko v Tel Aviv,
  • Air Montenegro trikrat tedensko v Podgorico in štirikrat tedensko v Tivat (izmenjujoči se povezavi),
  • LOT Polish Airlines devetkrat tedensko v Varšavo,
  • SWISS Airlines devetkrat tedensko v Zürich in

GP Aviation dvakrat tedensko v Prištino.

Iskanje

Zapri